ECOTeam - Natura2000 RO
BG
EN
ABC-ul natura 2000Ariile studiatePovestea proiectuluiFinantariECOlegistlatieConsultantaContact
Atractii Ecorurale

Comisia Europeana
http://ec.europa.eu
Consiliul Uniunii Europene
http://www.consilium.europa.eu
Parlamentul European
http://www.europarl.europa.eu
Curtea Europeana de Justitie
http://curia.europa.eu
Curtea Europeana de Conturi
http://eca.europa.eu
Comitetul Regiunilor
http://cor.europa.eu
Banca Centrala Europeana
http://www.ecb.int
Reprezentanta Comisiei Europene in Romania
http://www.infoeuropa.ro
Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana
http://ue.mae.ro

Proiect implementat de
ADDS
In parteneriat cu:
Asociatia Bulgara pentru Dezvoltare Economica si Sociala BPSEDA - Pleven

Fundatia EuroHELP Teleorman

Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor Europroject - Olt"Nu cred ca exista ceva mai important decat conservarea naturii, cu exceptia supravietuirii omului, si aceste doua notiuni sunt atat de strans legate incat este greu sa le desparti"

Charles LinderbergArmonia dintre om si natura dispare...pe zi ce trece.

De milenii, oamenii de pe diverse meleaguri au trait in armonie cu natura, realizand un adevar simplu: natura verde inseamna viata pe Pamant. Aceasta gandire si atitudine corecta si sanatoasa a inceput sa devina o amintire, odata cu dezvoltarea economica din ultimele decenii. Astfel, armonia de secole dintre om si natura s-a stricat in buna masura, ajungand azi sa fie inlocuita de: nepasare, neglijenta, rea vointa sau chiar pofta de distrugere.Cum s-a ajuns aici?

Pe langa multe avantaje, dezvoltarea economica a adus si aduce si riscuri. Unul dintre acestea este acela de a pierde multe din valorile naturale pe care le mai avem. Padurile, apele, pasarile, animalele, fauna si flora se numara printre ele.De ce s-a ajuns aici?

Cauza principala o constituie oamenii, care prin actiuni tot mai nesabuite asupra acestor resurse ale naturii, o distrug incet dar sigur, fara sa realizeze ca odata cu aceasta distrug pas cu pas viata pe Pamant, adica pe ei insisi, si pe urmasii lor.Ce este de facut?

In fata acestei realitati tot mai prezente in multe locuri de pe Pamant si tot mai periculoase, a aparut ideea..."sa protejam si sa ocrotim natura". La inceput, la nivel de intentie, urmat de cel de actiune si ulterior de cadrul legislativ, acest indemn a devenit azi o politica de stat in multe tari de pe planeta, si totodata o preocupare importanta a locuitorilor lor. Cele din Uniunea Europeana se numara printre primele. Asa a aparut...Reteaua "Natura 2000". Ce este ea? Ce scopuri are? Unde si Cum actioneaza?

...plus informatii despre: Cum sa convietuiti in armonie cu natura; Ce avantaje si beneficii aveti facand asta, aflati citind paginile urmatoare.Va dorim lectura placuta si va asteptam in randul oamenilor care vor...NATURA mereu VERDE.Mesajul Natura 2000
vizitatori: 150 © ADDS 2008

Avertisment : Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Raspunderea privind corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, ca si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.